Carini Farmhouses | Gozo | Gharb | 1

Vanuit mijn auto kijk ik mijn ogen uit. Het Maltese landschap ziet er indrukwekkend uit! Heuvelachtig, groen, met steeds weer anders uitziende huisjes. In de verte zie ik een dorpje liggen, een stuk hoger dan de doorgaande weg waarop ik rijd. Ik besluit op verkenning te gaan in dit dorpje. Eenmaal dichterbij zie ik dat het L-Gharb heet. Ik besluit even uit te stappen en slenter door het oude centrum. Opvallend zijn de oude huizen met hun eeuwenoude gevels. In een zijstraatje wandel ik langs een klein ateliertje. Een man is druk bezig achter zijn bureau. Mijn nieuwsgierigheid overwint en ik stap naar binnen. Hij kijkt op, begroet me en vertelt me dat hij bezig is met het maken van een ‘L-Gharb blade’, het traditionele scherpe mes dat zijn oorsprong vind in dit dorp. “L-Gharb is de thuisbasis van smeden, slotenmakers, timmerlieden en meesters in rietwerk” licht de vriendelijke man toe. “Als je nog even doorloopt, kom je nog veel meer ambacht tegen!”

Het praatje met de man heeft mijn nieuwsgierigheid nog verder aangewakkerd. Hier wil ik meer van weten, hier wil ik nog wel een paar dagen blijven! Ik besluit op zoek te gaan naar een fijn plekje in de buurt. Wanneer ik mijn wensen uitspreek tegen een oude man op een bankje verzekert hij me dat ik iets buiten het dorp moet zijn. “Carini!” roept hij.

Een paar meter buiten het centrum van L-Gharb doemt een groot pand op. Ik rijd eropaf en al snel besef ik dat dit Carini Farmhouses is, de plek waar de man het over had. Wauw… Ik vraag of er nog een plekje voor me vrij is en jawel, dat is er! Enkele minuten later sta ik in mijn eigen villa, met privézwembad met zicht op het ambachtsdorp en het weidse landschap van Gozo. Hier ga ik me de komende dagen goed vermaken, weet ik meteen…

_________________________________________________________________

Prijs vanaf: 545.00 (controleer hier beschikbaarheid)

_________________________________________________________________

Vakantie Malta

Wist jij dat Malta uit drie verschillende eilanden bestaat? Malta is de naam van een eilandengroep in de Middellandse Zee waartoe het zonnige Malta, kleinschalige Gozo en het onbewoonde eiland Comino behoren. Ik heb er de mooiste plekjes om gevonden om jouw vakantie door te brengen. Vaak zijn het gerenoveerde farmhouses op het platteland, waar je bij je eigen zwembad in de luwte van de binnenplaats in alle rust kunt genieten. ’s Avonds drink ik er een glas wijn onder de sterrenhemel. Ik zie een vallende ster en sta er even bij stil. Dan doe ik mijn wens en proost ik op die drie eilandjes waar het leven fantastisch is.

Vakantie Gozo

Een gastvrije bevolking, mooi uitzichten over de groene heuvels, schattige witte dorpjes en heerlijk eten: dat is een vakantie op Gozo. Dit zustereiland van Malta is kleiner en rustiger, maar minstens net zo mooi. De groene natuur en rustieke omgeving vormen een prachtig decor voor oneindige wandelingen langs steile kliffen en groene valleien. Het links rijden op de Maltese eilanden is wel altijd even wennen, maar die uitdaging ga ik voor dit eiland graag aan. Een ding is zeker: hier kun voor een kleinschalige vakantie je onthaasten zoals nergens anders.

You may also like...