Vivenda Rustica da Calheta | Madeira | Calheta | 1

Via een bochtig weggetje kronkel ik met mijn huurauto door groene heuvels. Ik heb het levendige badplaatsje Calheta inmiddels achter me gelaten en na een minuut of tien zie ik mijn logeeradres voor de komende dagen ineens liggen: Vivenda Rustica. Midden tussen de boerderijen staat een vrolijk oranjerood geschilderde villa, nog duidelijk herkenbaar als een van oorsprong natuurstenen boerenwoning. Naast het terras zie ik een verleidelijk zwembad glinsteren en al vanaf de weg is het duidelijk dat de uitzichten fenomenaal zijn. In de verte zie ik de Atlantische Oceaan en aan de andere kant ligt het landelijke groen van Madeira. De grootste verrassing tref ik in de keuken: een traditionele houtoven! Dat vraagt om zelf brood bakken in de ochtend of misschien wel een lekkere boerencake. Nu eerst mijn wandelschoenen uit de koffer halen. Madeira is namelijk beroemd vanwege haar vele mooie wandelpaden. Ik verheug mij erop het eiland te voet te gaan verkennen!

_________________________________________________________________

Prijs vanaf: 510.00 (controleer hier beschikbaarheid)

_________________________________________________________________

Vakantie Portugal

“Hoe kan ik je het beste duidelijk maken wat Portugal voor je kan betekenen om jouw ultieme zonvakantie te realiseren?” Volgens José, mijn gids tijdens mijn vakantie in Portugal, gaat het om de rust en de ruimte. Zestig is hij, een man van traditie en principes. Zo’n Portugees die je graag op sleeptouw neemt en trots de pracht en praal van zijn unieke land laat zien. Gastvrij ook, net als zijn kennissen waar je altijd minstens één drankje moet drinken. Het eerste Portugese woord dat ik leerde was dan ook ‘obrigada’, oftewel bedankt. Dit woord gebruik ik vaak om de gastvrije Portugezen te bedanken voor alle heerlijke Portugese wijn, port en bica die ze me hier aanbieden uit mijn favoriete streken Algarve, Costa de Lisboa, Madeira en Noord-Portugal.

Vakantie Madeira

In heel Europa is er geen plek zoals het lente eiland Madeira. Weelderig begroeide bergen, ruige kliffen en onvergetelijke uitzichten zorgen ervoor dat ik soms niet eens kan geloven dat ik hier in Portugal ben. Op vakantie in Madeira bezoek ik de hoofdstad Funchal waar ik urenlang kan ronddwalen door de smalle straatjes met kleine winkeltjes. Dit was ook de plek waar ik tijdens mijn rondreis ontdekte dat Madeira naast mooie natuur ook nog iets anders heeft: een onvergetelijke keuken. Dwalend door de authentieke straatjes van de stad, beeld ik me in wat deze gebouwen allemaal wel niet hebben meegemaakt. Ze zijn immers meer dan 500 jaar oud!

You may also like...