Agroturismo S’Horabaixa | Mallorca | Felanitx | 1

Ik heb de motor van mijn huurauto nog niet afgesloten en ik zie al een vriendelijk gezicht door het raampje verschijnen. Eigenaresse Paloma stond me al op te wachten en kon haar enthousiasme niet bedwingen. “Wat fijn om je weer te zien, Eliza” zegt Paloma en ik krijg een knuffel zodra ik ben uitgestapt. Al kletsend lopen we naar binnen waar ze mij begeleidt naar mijn kamer. “Je valt met je neus in de boter, Eliza. Vanavond staat ons beroemde Summer Barbecue op het programma! Alle gasten zijn erbij, vind jij het ook leuk om aan te sluiten?” Daar zeg ik volmondig  ja op. “Roger en de chef zijn nu bezig met de voorbereidingen, we beginnen over een uurtje of twee.” Dat geeft mij mooi de tijd om me nog even op te frissen.

Aangekomen in de kamer zet ik mijn koffer neer en open ik de deuren naar het terras. Ik adem diep in en meteen ruik ik de bloemige geuren uit de tuin. Het Spaanse zonnetje schijnt heerlijk en ik bedenk me dat het ook nog eens prachtig weer is om de barbecue aan te zetten. Vorig jaar liep ik dit leuke event bij Agroturismo S’Horabaixa net mis en ik kan niet wachten om te zien wat er me te wachten staat. Van mijn vrienden heb ik gehoord dat het een gezellige boel is. Paloma en Roger weten alles tot in de puntjes te verzorgen en de Spaanse gastvrijheid staat bovenaan de lijst.

Na een verfrissende douche ga ik richting de tuin waar ik al vrolijk geklets vandaan hoor komen. De wijn vloeit rijkelijk, er is eten in overdaad en ik ben omringd door fijn gezelschap. De verhalen over de barbecue-avond zijn allemaal waar, met zo’n gezellige start van mijn vakantie op Mallorca ben ik benieuwd wat de komende dagen mij nog meer te brengen hebben…

_________________________________________________________________

Prijs vanaf: 665.00 (controleer hier beschikbaarheid)

_________________________________________________________________

Vakantie Spanje: ontdek de Spaanse regio’s

“Wat is er nou eigenlijk zo speciaal aan een vakantie in Spanje?” Ik kijk Juan kort zijdelings aan en zie een lach op zijn gezicht verschijnen. “Kom, ik zal je mijn vakantietips voor het authentieke Spanje laten zien!” Hij pakt me bij mijn arm en neemt me mee naar zijn auto. We rijden over kleine, kronkelende wegen van steeds hoger een berg op. “Waar neem je me mee naar toe op deze reis door Spanje?”, vraag ik terwijl ik vol verwondering om me heen kijk. “Dat zie je zo meteen wel!” Even later zet hij de auto stil als we bijna bovenaan de berg zijn. “We moeten nog een klein stukje lopen Eliza.” Hij loopt voor me uit een brede, stenen trap op. Als we bovenaan de trap staan, kijk ik mijn ogen uit. Vanuit hier kunnen we over de gehele omgeving van Andalusië heen kijken. Ik zie de baai onder ons, die glinstert in het zonlicht. Ik zie de prachtige Spaanse bouwwerken die trots boven een berg uit torenen. De groene heuvels daar achter reiken zo ver als ik kan kijken. Hij heeft mijn vraag zonder woorden perfect beantwoord. Dit is echt uniek aan dit stukje van de Mediterranée.

Vakantie Mallorca: ontdek dit Spaanse eiland

Wat ben ik mezelf dankbaar dat ik op het laatste moment besloot om stevige wandelschoenen mee te nemen op vakantie naar Mallorca en niet alleen slippers. Nog een paar kilometer te gaan, en dan ben ik bij een uitkijkpunt van cap de Formentor beland. Vanuit hier is me een ongelofelijk uitzicht over de omgeving beloofd. Als ik uiteindelijk boven aankom, blijkt dit geen loze belofte. Het water onder me glinstert in het zonlicht en in de verte kan ik zelfs Menorca zien liggen! Terwijl ik even uitpuf van de wandeling, bedenk ik me hoe veelzijdig dit Spaanse eiland van de Balearen is. Hier kun je iedere dag weer iets nieuws en unieks ontdekken, typerend voor Spanje. Wat hou ik toch van reizen op Mallorca!

Dit vind je misschien ook leuk...