Kumquart | Corfu | Agios Georgios Pagon |

Terwijl ik over de prachtige landweggetjes reed in het noordoosten van Corfu kwam ik dit unieke pareltje tegen, Kum Quart wordt het genoemd. Genietend van het zicht op de citrusbomen en het geluid van cicaden rijd ik het landgoed op. Wat word ik hier blij van… Een schitterend adresje, omringt door geluiden van de natuur. Ik zie moderne appartementen met een mediterraans vleugje, gelegen in een groene omgeving. Alexandra en Nikos hebben mij al gespot en gebaren dat ik moet komen zitten. Alexandra heeft een schaaltje met allerlei lekkere lokale en huisgemaakte lekkernijen neergezet. Ik krijg al gelijk de indruk dat zij een gastvrouw is die je tot in de puntjes verwelkomt. Ze vertellen mij dat de stijl van het verblijf hun visie op het leven vertegenwoordigd. Een milieuvriendelijke plek, gelegen op het platteland en met vers fruit in handbereik. Samen hebben ze de plek ontworpen, Alexandra is architect en Nikos heeft een passie voor groen en het ecosysteem. Het ontwerpen van een duurzaam adresje is altijd haar droom geweest. Over alle details hebben ze nagedacht; in mijn kamer hangt een heerlijke lavendelgeur, de gedroogde lavendel ligt als decoratie op mijn kussen. Elke kamer en badkamer is anders, maar past perfect binnen het thema. Dit hebben Alexandra en Nikos zo bedacht omdat ze de uniekheid van het leven willen benadrukken. Na een fijn gesprek huur ik een fiets van Kum Quart en ontdek ik de mooie plekjes in de omgeving. Nikos vertelde mij dat ik Timoni Beach moet bezoeken omdat het een prachtig strand is. Hij heeft gelijk. Wanneer ik naar het strand wandel, zie ik dat het in een dubbele baai ligt. Alleen de uitzichten zijn de wandeling al waard.

_________________________________________________________________

Prijs vanaf: 595.00 (controleer hier beschikbaarheid)

_________________________________________________________________

Dit vind je misschien ook leuk...