Monte do Zambujeiro | Alentejo | Longueira |

Loom bungel ik aan de rand van het zoutwater zwembad in de royale tuin van Monte do Zambujeiro. De zon verwarmt mijn blote schouders en ik geniet met half dichtgeknepen ogen van het uitzicht op de rivier de Mira. Het enige wat ik hoor zijn de geluiden van insecten, die druk bezig zijn de weelderige bloementuin te verkennen. Ik zucht eens diep. Wat een rust hier op het platteland van Alentejo! Mijn gastvrouw Maria José Carvalho komt mij een verkoelend drankje brengen. Ze vertelt over het landgoed, dat al meer dan tweehonderd jaar in haar familie is. Het was het vakantiehuis van haar moeder en had een speciaal plekje in haar hart. Samen met haar dochter Mónica besloot ze om van de ruïnes die er stonden, luxueuze appartementen te maken. Ze voegden er ook nog een gebouw met enkele riante en zeer modern ingerichte suites aan toe. En als ik zo om mij heen kijk, denk ik dat oma heel blij is wat haar dochter en kleindochter er van gemaakt hebben. Een betere plek dan dit kan je je bijna niet voorstellen om heerlijk tot rust te komen.

_________________________________________________________________

Prijs vanaf: 410.00 (controleer hier beschikbaarheid)

_________________________________________________________________

Dit vind je misschien ook leuk...