Podere Pantano | Lazio | Proceno |

De hele middag spendeer ik al door op het terras. Het Italiaanse zonnetje schijnt boven me, een fruitig glaasje wijn staat voor mijn neus en ik ben in goed gezelschap. Eigenaar René vertelt mij over hoe hij dit bijzondere plekje in Lazio heeft gevonden.“20 jaar geleden, toen Tineke en ik voor een korte etappe in de regio op de grens van Toscane, Lazio en Umbrië waren, stuitten we bij toeval op Podere Pantano. We waren meteen verliefd op het huis met zijn aangename rust en het adembenemende uitzicht op de omgeving: de glooiende heuvels, het dorp Proceno met zijn kasteel en de hoogste berg van de regio: Monte Amiata. Maar de ‘casale’ was een ruïne en was al tientallen jaren verlaten.”“We kochten deze ruïne zonder te beseffen dat we veel tijd nodig zouden hebben om te herstellen. Maar zoals altijd als je verliefd wordt, zul je oplossingen moeten vinden. En dat hebben we gedaan. Met de hulp van onze lieve Italiaanse vrienden hebben we een zeer goede constructeur en een beroemde architect uit Rome gevonden. Twee jaar later was de realisatie van de volledig gerenoveerde villa, een klein apart huisje en een zwembad compleet.”“Omdat onze vrienden van over de hele wereld zoveel van onze Podere Pantano hielden, moedigden ze ons aan om deze te verhuren, daar hebben ze natuurlijk ook zelf van mogen profiteren!” Dat snap ik helemaal, want als ik om mij heen kijk, wil ik zelf ook niet meer weg…

_________________________________________________________________

Prijs vanaf: 235.00 (controleer hier beschikbaarheid)

_________________________________________________________________

Dit vind je misschien ook leuk...