Hotel Hoeve de Plei | Limburg | Mechelen |

Eén van mijn favoriete streken in Nederland is de provincie Zuid-Limburg. De glooiende weilanden en heuvelachtige uitzichten geven je direct een gevoel dat je niet meer in Nederland bent. De typische vakwerkhuizen en het bourgondische leven hebben mij altijd al aangesproken. En nu ik er ben, wil ik er goed van genieten! Ik heb een e-bike gehuurd en ik fiets in alle rust door een omgeving van bossen in bijna het uiterste hoekje van Nederland.Onderweg, in de buurt van het dorpje Mechelen, kreeg ik zin in koffie en vlaai. Ik herinnerde mij de tip die ik van vrienden kreeg, die ik had verteld dat ik Limburg ging ontdekken. Zij vertelden dat in het dorpje Mechelen een oude hoeve staat uit het jaar 1740. Dit markante gebouw is omgetoverd tot een waar familiehotel met traditionele kamers in die typische oude boerderijstijl. Al gauw verschijnt de hoeve voor mij. Een ouderwets vakwerkhuis en ik merk; mijn nieuwsgierigheid is direct gewekt. Ik zet mijn fiets op slot en wandel het gezellige terras op de binnenplaats op. Een dame komt direct op mij aflopen en stelt zich voor. “Hi, ik ben Saskia welkom op Hoeve de Plei”. Ik bestelde een cappuccino en een stuk onweerstaanbare kersenvlaai en Saskia begon te vertellen…Zij en haar vriend Kevin zijn de eigenaren van dit unieke plekje. Je kunt hier overnachten en ik zorg altijd voor een vers ontbijt. ‘Gasten van ‘buitenaf’ komen hier ook graag om te lunchen of dineren van een kleine kaart. De hotelkamers zijn gerenoveerd met respect voor de historie van het gebouw. Overal zijn er gezellige hoekjes gecreëerd, zowel buiten als binnen, om een dik boek te lezen of een glas wijn te drinken. “Waarom blijf je niet logeren?” vroeg Saskia. “Ik heb nog een kamer voor je vrij zodat je zelf kunt ervaren hoe het is” Dat aanbod sla ik niet af en na een paar dagen heeft Hoeve de Plei mijn hart gestolen en geneete (Limburgs dialect voor genieten) gaat mij hier zeer goed af.

_________________________________________________________________

Prijs vanaf: 182.00 (controleer hier beschikbaarheid)

_________________________________________________________________

Dit vind je misschien ook leuk...